Spanien är ett land med en fantastisk matkultur och underbara rätter. För oss svenskar har Spanien länge varit ett favoritland att semestra i och många har till och med valt att flytta dit permanent. Självklart finns det flera gourmetrestauranger där du kan njuta av förstklassiga smaksensationer men sanningen är den att de allra flesta som semestrar i Spanien äter på turistrestaurangen nära stranden eller hotellet. Under senare år har priserna på råvaror, kött och fisk gått upp rejält i Spanien. Detta i kombination med hög konkurrens har bidragit till en ökad risk för matförgiftning av flera olika anledningar.

Höga priser

Att äta på restaurang i Spanien kan vara antingen billigt eller dyrt, det beror helt och hållet på vilken restaurang eller bar som du väljer att äta hos. Det finns restauranger som är väldigt dyra men som serverar mat som inte motsvarar priset och det finns billigare restauranger med fantastiskt god mat. Ett annat problem är att i och med att kostnaden för råvaror gått upp är det många ägare som inte vill slänga bort gamla råvaror utan serverar dessa glatt till inte ont anande turister. För dem spelar det ingen roll eftersom ett nytt plan med turister kommer nästa vecka. Om du drabbas av matförgiftning på semestern är en stor del av din semester förstörd. Det finns dock bra tips och råd för att undvika matförgiftning. Vad som är viktigt är att du ska kunna njuta av din semester och äta god mat utan att behöva oroa dig över att bli sjuk.

Finansiera din semester

Efter en lång, mörk och kall vinter är det många som längtar efter sol, värme, stränder, bad och god spännande mat. Spanien är av den anledningen perfekt som semesterland. Vacker arkitektur, vänliga människor, goda viner och massor att se och upptäcka. Om ekonomin inte räcker till men du har smycken som du kan belåna för en semesterresa kan du med fördel vända dig till Belona Pantbank. Det här är den kanske bästa pantbanken i Sverige i nuläget. Belona pantbank erbjuder privatpersoner ett smidigt och säkert sätt att belåna smycken till branschens absolut lägsta räntor. Pantbanken är helt digital, vilket innebär att allt hanteras digitalt från det att du skickar in dina smycken med en pantpåse till återbetalning av ditt lån. Det är helt kostnadsfritt att skicka in smycken och få en värdering. Vid ditt godkännande av värderingen kommer det att ta fem minuter innan du har pengarna på ditt konto.

Hitta bra restauranger

När du är i Spanien på semester gäller det att hitta bra restauranger. Du kan antingen fråga om rekommendationer på plats eller läsa omdömen om restauranger online. Ett tips är att undvika att äta fisk och skaldjur på semestern. Det är en av de vanligaste orsakerna till matförgiftning och uppstår vanligtvis på grund av dålig hantering av råvaror, antingen från restaurangen eller från grossisten. Om du ser en restaurang eller bar där många spanjorer äter mat kan du vara säker på att maten är bra. Undvik glassbarer och tapasbarer om du inte vet hur färsk maten är som de säljer.