Armbågen nonchalant vilande mot bardisken, läckra jordnötter i en skål och en cappuccino med himmelsk smak! Pricken över i är dock inte restaurangens läckerheter – det är ditt vita vackra leende som charmar alla i baren. Nu kan alla skaffa sig ett sådant leende.

Hur får man ett sådant leende?

Hemligheten heter tandimplantat – ett effektivt sätt att skaffa sig ett permanent vackert leende. Om du bor i Stockholm eller dess närhet kan Södertandläkarna hjälpa dig – de har lång erfarenhet och är utbildade inom tandimplantatsbehandling. Här finns några av Stockholms allra bästa tandtekniker och tandkronorna håller högsta kvalitet. Kunskap har visat sig vara avgörande vid tandimplantatsbehandling. Dessutom är tandimplantat en trygg behandlingsform med utmärkta resultat. Upp till 95% av behandlingarna i överkäken är lyckosamma, och 98% av behandlingarna i underkäken. Tandimplantat ser både naturligt och vackert ut, precis som om det vore dina egna tänder.

Hur går det till?

Processen inleds med rådgivning och samtal. Här kan Södertandläkarna bli din partner som du kan prata med under resans gång. Det viktigaste är att få förklarat hur det hela ska gå till och att du kan få de bästa behandlingsalternativen presenterande, det vill säga, de som passar dig. Du kanske vill ha hela munnen utbytt eller kanske har du problem på vissa ställen i munnen.

Tandimplantat betyder att man kirurgiskt ersätter de tänder som saknas eller har skadats. Man utför en protetisk rekonstruktion av den tand eller de tänder som ska ersättas. Tandköttet viks undan så att käkbenet exponeras. Man borrar ett hål där en titanskruv ska fästas. Titan är unikt då det växer fast i käkbenet och passar bra ihop med vävnaderna i kroppen. När skruven sitter på sin plats monteras den konstgjorda tandkronan i porslin. När implantatet växer fast i käken permanentas det, mest troligt livet ut.

Flera möjligheter

Tandimplantat fungerar också utmärkt om du vill täppa till gluggar efter saknade tänder. All rådgivning som du får hos Södertandläkarna sker individuellt. Det är alltid de individuella förutsättningarna som styr hur din tandimplantatsbehandling ser ut. Dessautom finns det bra ekonomiska lösningar med tandvårdsstöd och högkostnadsskydd.

Tandimplantat behöver löpande noggrann rengöring för att undvika att bakterier får fotfäste eller att infektioner dyker upp, speciellt det tandkött som sitter runt implantatet behöver extra rengöring. En bra rutin löser detta och hos Södertandläkarna är det rutin efter kirurgin att träffa tandhygienisten som ger dig ett program för din implantathygien.