Med tanke på hur många restauranger det finns i världen idag kan det vara svårt att hitta de bästa. Det är dessutom omöjligt att utse en enda restaurang som den allra bästa eftersom alla har olika smak. Det finns flera listor på nätet som listar de bästa restaurangerna i olika länder. Dock är det inte säkert att dessa är de bästa för dig. Hur hittar du då den bästa restaurangen?

Besök bloggar

Ett bra sätt att ta reda på hur bra olika restauranger är, är genom att besöka olika matbloggar. Där får du ofta en ärlig recension om platsen och vad du kan förvänta dig. Men samtidigt är det viktigt att du tar reda på vem det är som skriver bloggen. Det är inte alla som är helt ärliga utan de skriver endast som ett sätt att tjäna pengar. Om bloggen endast fokuserar på barer, kaféer, restauranger och liknande kan du många gånger lita på att de är ärliga.

Fråga personer i området

Ett annat sätt är att prata med personer som bor i området. Fråga vilken restaurang de rekommenderar. Detta är ett av de bästa sätten ifall du besöker ett annat land eller en stad där du inte varit tidigare.