För att alla gäster ska få rätt stämning är det viktigt att din restaurang inreds på rätt sätt. Vissa kan tycka att det känns krångligt att hitta den rätta inredningen. Men det finns ett antal tips du kan tänka på som hjälper dig. Det första är självklart att har en idé om hur du önskar att din restaurang ska se ut.

Om du har ett visst tema kan du leta efter möbler och dekorationer som passar det temat. Till exempel om du vill fokusera på en mer ekologisk restaurang. Då kan det vara fint att placera ut möbler/dekoration som anses vara mer ekologiska. Det kan vara att du använder dig av en jutematta istället för ”vanliga” mattor. Det finns sedan ett stort utbud med flera olika så du kan hitta en jutematta som passar.

De rätta möblerna

Design och komfort är två saker du bör hålla i tanken när du ska välja möbler. Oavsett om du öppnar en juicebar eller vill jobba mot att öppna stadens bästa restaurang är möblerna det viktigaste.

A och O är stabila bord samt bekväma stolar. Inga gäster vill få ont av att sitta vid ett bord i några minuter. Försök därför välja möbler som passar restaurangens tema samtidigt som de är sköna att sitta på/vid.

Förutom stolar och bord kan det även vara viktigt att skapa en bekväm lounge, fina fåtöljer och små bord där gäster kan vänta på att ett bord i restaurangen ska bli ledigt.

Möbler efter tema

Vissa restaurangägare vill att deras verksamhet ska sticka ut i mängden. Varför inte skapa en restaurang som är mer hemmatrevlig? Det kan du göra genom att placera ut möbler som kanske inte normalt skulle finnas i en restaurang. det kan vara allt från ett vitrinskåp till en stor bokhylla full med böcker.

Baren i restaurangen

Det finns flera restauranger som har en liten bar där gäster kan spendera tid i väntan på bord eller sällskap. Har du bestämt dig för att du vill ha en bar måste du fundera på hur du ska inreda denna. Vissa väljer att göra baren till blockfången, istället för att låta själva matsalen vara detta. Det viktigaste vid inredning av bar är belysningen, en fin bardisk och stolarna. Ett tips är att du försöker matcha inredningen i baren med resten av restaurangens stil, samtidigt som du försöker den att se aningen annorlunda ut. Det ska gå att se skillnad på de två områdena.