När du hör ordet ”restaurang” är nog inte juicebarer och salladsbarer det första du tänker på. Men sanningen är att dessa typer av matställen har börjat poppa upp runt om i landet under de senaste åren. Många av oss bestämmer oss för att äta nyttigare, och det är inte alltid lätt på restauranger. Då finns det personer som bestämt sig för att lösa detta genom att öppna sallads- och juicebarer.

Vissa platser erbjuder en kombination av sallader, smoothies och juicer medan andra väljer att fokusera på endast ett av dessa alternativ.

En sak som kännetecknar dessa typer av matställen är att de använder sig av ”superfoods” vilket är en rad olika, mer nyttiga, ingredienser som spirulina eller chiafrön. Även om du inte följer någon viss diet eller försöker äta nyttigt så kan du hitta en rad intressanta smaker på dessa ställen. Du kanske gillar det så pass mycket och fortsätter, vilket är ett stort plus för hälsan och du kommer garanterat känna att du mår bättre.

En rolig grej vissa salladsrestauranger bjuder på är att du som gäst får mixa en egen sallad. På så sätt kan du vara säker på att du tycker om maten som du betalar för.