Visst är det roligt att gå ut på restaurang och bar, men det är också skönt att ha en egen bar med en fin vinsamling hemma. Så kan du njuta av goda smaker i lugn och ro.

Köp vin på nätet

För att skapa en riktigt bra vinsamling måste du ha kunskap. Det finns många kurser som du kan gå, förutom att du då också får träffa likasinnade personer. För att bygga upp din vinsamling är det smart att köpa vin online på Vinoteket. Då får du ett stort utbud att välja mellan och även rekommendationer och tips. För att få en bra blandning kan du också prenumerera på månadens vin, så kommer du upptäcka vinsorter som du kanske inte hade köpt i vanliga fall. Gå in på Vinoteket för att köpa vin på nätet och låt din vinsamling växa.

Egen bar hemma

Det finns egentligen två saker som du behöver för att skapa en egen bar i ditt hem: goda drycker och ett utrymme där du får plats med en bardisk och sittplatser. Dina vinflaskor ska förvaras kallt och i mörker. Bygg din bar så att dina flaskor kan stå där utan att påverkas negativt. Förutom en bardisk är det trevligt att ha sköna fåtöljer eller andra sittplatser. Har du riktigt mycket utrymme är det roligt att även ha ett biljardbord mitt på golvet. När du ska bygga din bar kan du gå ut på nätet för att hitta inspiration. Vill du att baren går i en mörkare engelsk klubbstil? Eller föredrar du en mer minimalistisk vinkaféstil? Det finns många stilar att välja mellan. Tänk igenom hela inredningen innan du sätter igång, både vad gäller stil och vilket material som du ska satsa på: träslag, tyger och eventuella metaller. Skaffa också snygga högtalare så att du kan spela musik i bakgrunden.

Det tar tid att bygga upp en vinsamling. Vin är ett hantverk och en riktig vinsamling kräver mycket kunskap. Det är bättre att du köper lite finare viner allt eftersom, än att du bara fyller din samling med en massa billiga flaskor. För att få mer inspiration kan du även åka på vinprovning i vinländer som Frankrike och Tyskland.