Vissa barer och restauranger har klädkoder du måste följa för att få vistas där. Det är inte alltid platserna har en skriven kod, utan det är istället något som du anses ska kunna. Dock är det inte alltid enkelt att veta vad som gäller om du inte besökt restaurangen tidigare.

Om du bara ska besöka en hamburgerkedja behöver du givetvis inte stressa så mycket över vilka kläder du ska ha. Ska du däremot besöka en finare restaurang kan det vara smart att du klär dig lite finare.

Ta reda på vilken klädkod som gäller

Många gånger kan du lista ut vilken klädkod som gäller genom att besöka barens eller restaurangens hemsida. De brukar skriva ifall det gäller en klädkod eller inte. Om du inte hittar informationen på hemsidan kan du faktiskt fråga någon som jobbar där, ifall du går förbi en dag eller när du ringer och bokar bord. Du kan också ta en titt på vad andra gäster har för kläder och välja något liknande. En fin blus eller skjorta med ett par hela, rena kostymbyxor brukar annars vara ett säkert val när det gäller finare restauranger.