Det finns många olika restauranger och hotell som i dag erbjuder någon typ av frukostbuffé. De flesta har nog varit på både en buffé som de uppskattar och på några som de tyckt varit mindre bra. Det finns också många som kanske funderar på att öppna restaurang eller hotell och som därför försöker klura ut vad som kännetecknar en bra frukostbuffé. Här kommer därför några tips på vad man kan göra för att buffén ska bli så bra som möjligt.

Brett utbud

En av de viktigaste delarna i en lyckad frukostbuffé är att ha ordentligt med bröd och andra råvaror i olika sorter och former. Om det bara finns en eller några få sorter kommer upplevelsen vara att utbudet är snålt och man kommer inte att få den lyxiga känslan som man är ute efter när man besöker en buffé. Att också ha alternativ för människor som har någon form av allergi är viktigt för att alla ska känna sig välkomna. Till exempel kan man erbjuda ett glutenfritt knäckebröd från Wasa som ett av alternativen. Ett glutenfritt knäckebröd från Wasa erbjuder också en hög kvalitet som gör att kunden kommer att känna att man som ägare har tänkt till i sina val.

Service

En annan sak som är viktig att tänka på är så klart servicen under själva buffén. Att känna att man blir uppassad och att det finns en hög och god service är viktigt för att man ska komma tillbaka till samma plats igen. Dessutom kommer man att få ett gott rykte om sig och har goda chanser till att skaffa nya kunder om servicen håller en hög nivå. Det kan handla om små saker som att det alltid finns någon typ av personal i närheten, att alla saker på bordet är tydligt utmärkta och att man ser till att göra det där lilla extra för varje kund som ber om det. Det är alltså inte bara själva maten som spelar roll när man ska anordna en framgångsrik buffé.

Återkommande kunder

En tredje sak som kan vara bra att ha med sig är att se till att man skaffar sig en gedigen och återkommande kundkrets som gör ens egen frukost till en del av sin vardag. Att ha återkommande kunder är en av de ekonomiska grunder som en restaurang eller ett hotell vilar på. Ett sätt att skaffa sig dessa kunder är så klart som tidigare nämnts genom en bra service med hög kvalitet. Men det finns också andra sätt, till exempel genom att erbjuda något som andra platser inte har. Det kan vara till exempel en specialitet som gör att kunder vill äta på just ditt ställe varje morgon. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många saker som gör att man kan lyckas med sin lansering av en frukostbuffé och att det finns en del som man bör tänka på.