Storbritannien är ett rätt stort matland trots att du kanske inte tror det vid första anblick. Dock beror landets popularitet mycket på de kända tv-kockarna, som Gordon Ramsey och Jamie Oliver. Gordon Ramsey är idag känd för att ha deltagit i en rad olika tv-program, men förutom sin matlagning är han även känd för att ha ett hett temperament. En annan välkänd britt som lagar mat är Jamie Oliver. Han har, precis som Ramsey, deltagit i flera tv-program. Han har även lanserat en rad olika produkter du kan använda i samband med matlagning, produkter som anses vara av hög kvalitet och värda pengarna.

Men förutom de välkända kockarna ska vi även berätta lite om en välkänd restaurang i Storbritannien.

The Fat Duck

The Fat Duck är en restaurang som ligger i Bray, England och drivs av Heston Blumenthal vilket är en av landets kändiskockar. The Fat Duck ligger idag i en byggnad som varit en pub och idag anses vara en historisk byggnad. Restaurangen öppnades på mitten av 1990-talet och till en början låg fokusen på fransk mat. Idag är upplevelsen lite annorlunda, restaurangen är bland annat känd för att arbeta en hel del med illusioner. Något som ser ut som ett enkelt fruktfat kan egentligen bestå av kyckling eller kött.

The Fat Duck är även känd för att vara den restaurang i Storbritannien som fått tre Michelinstjärnor snabbast. Men trots detta har restaurangen även gått igenom jobbiga perioder, år 2009 drabbades hundratals gäster av maten. Detta löste sig dock och The Fat Duck lyckades återhämta sig från publiciteten och började ännu en gång att benämnas som en av de allra bästa restauranger i landet.