Den Gröne Jägaren är belägen på Södermalm i Stockholm och har funnits sedan 1600-talet! De har kanske stans bästa karaoke, med karaokemästerskap och partykaraoke på helgerna. Här finns även en restaurant med allt ifrån burgare till husmanskost, något för alla smaker. Sist men inte minst finns både bar och casino. Med andra ord, allt som behövs för en komplett utekväll! Ett särskilt varmt mottagande får Hammarby-fansen givetvis, med tanke på lokalens placering. Man behöver inte offra att se sin match för en utekväll, givetvis visas fotboll på skärmarna!

Den Grönes Historia

Gröne Jägaren finns omnämnd i Henels förteckningar över vinskänkar från år 1692. Fram till sent 1800-tal fanns Gröne Jägaren som värdshus. Det var då beläget på S:t Paulsgatan, i närheten av Van der Nootska palatset. Redan på den här tiden var Gröne Jägaren känd som en av de bästa krogarna på Södermalm (vilket på den tiden kallades för Åsö). Historierna säger till exempel att Jacob Johan Anckarström åt sin middag där innan han mördade Kung Gustav III. Idag ligger krogen i Hellgrenska palatset. Palatset är ”blåmarkerat”, vilket innebär att det av Stockholms stadsmuseum anses ha ett mycket högt kulturhistoriskt värde.

Hitta till Gröne Jägaren

För att ta sig till Den Gröne Jägaren åker man lättast till Medborgarplatsens tunnelbanestation. Följ uppgång mot Götgatan så hittar du lätt! Reser man med pendeltåg kan man med fördel åka till Stockholm Södra. Ta uppgången mot Swedenborgsgatan, ta höger direkt när du kommer ut och sedan vänster nedför Södermalmsallén. Fortsätt rakt fram, över till Folkkungagatan. Sväng sedan höger ned på Götgatan och du är framme! Besök Gröne Jägarens hemsida för mer info.

Ta en öl på Gröne Jägaren

Jonnie Walker, Aberlour, Jameson, Jim Bean Bourbon. På Den Gröne Jägaren finns whiskey för alla smaker. I baren hittar du även öl, cider och vin. För den som vill kan trerätters intas i restaurangen. Vi kan rekommendera toast skagen till förrätt, Jägarns Klassiska Schnitzel till varmrätt och marängswiss till efterrätt!

Boka ditt bord idag!

Den Gröne Jägaren är alltså verkligen värt ett besök, oavsett om man är turist eller Stockholmsbo. Den Gröne Jägaren är extra populärt just nu på grund av dessa fotbollstider. Både Allsvenskan och VM i Ryssland är på gång. Här sänds självklart alla Allsvenska matcher och när det är Hammarby som spelar rekommenderas de som vill äta att boka bord. Matcherna sänds på alla deras storbildsskärmar med ljud. En utmärkt upplevelse för fotbollsälskaren alltså. För att boka bord, maila till enstorstark@gronejagaren.com eller ring telefonnummer 08 640 96 00.